Satama Open Air 2021

Satama Open Air 2021 esiintyjälista on valmis

Kemin Ruutinrannan puistossa nähdään mm. Elastinen, Klamydia, Eläkeläiset, Maija Vilkkumaa, Stam1na ja Turmion Kätilöt

Ensi vuoden Satama Open Air -festivaalin järjestelyt ovat jo pitkällä, myös esiintyjälista on jo valmis. Tapahtuma pidetään tutulla paikalla Kemin Ruutinrannan puistossa 6.-7. elokuuta 2021.

Festivaalipromoottori Markku Köngäs Eventworks Oy:stä kertoo, että luvassa on kaikkien aikojen Satama Open Air.
– Esiintyjiä on ennätysmäärä, kaikkiaan 24. Molempina päivinä kahdella lavalla ohjelmaa nähdään liki 12 tuntia putkeen. Ohjelma alkaa iltapäivällä klo 14 ja päättyy yöllä klo 01.30.
Köngäs lisää, että kullekin artistille on varattu 55 minuutin esiintymisaika, joka takaa sen, ettei täytebiisejä juuri kuulla.
– Vaikka artisteja on paljon, niin luvassa on täyttä tykitystä alusta loppuun, tulossa on Satama Open Airin historian pisin esiintyjäputki.

Varmistuneiden artistien joukossa on runsaasti ensivierailunsa Satama Open Airiin tekeviä esiintyjiä. Heidän joukossaan ovat muun muassa perjantaina 13.11. uuden albuminsa Uusia muistoi julkaiseva Elastinen sekä Klamydia, jonka keulamies Vesku Jokinen viettää nimikkopäiväänsä perjantain Vain Elämää -ohjelman jaksossa.

Muita Sataman lavalla ensi kertaa nähtäviä artisteja ovat Maija Vilkkumaa, Stam1na, Turmion Kätilöt, Eläkeläiset, Atomirotta sekä Vesku Jokisen tavoin meneillään olevalla Vain Elämää -kaudella mukana olevat Mariska ja Reino Nordin. Artistit ovat pitkälle samoja, joiden oli tarkoitus esiintyä jo tänä vuonna.

Esiintyjälistalta löytyvät myös Kaija Koo, Lauri Tähkä, Laura Voutilainen, Sonata Arctica, Chisu, Kolmas Nainen, Olavi Uusivirta, Erin, Ellinoora, J. Karjalainen, Neljä Ruusua, Eveliina, Kasmir, Mikael Gabriel, Irina ja Samuli Edelmann.

Myös koronapandemia on huomioitu järjestelyissä. Köngäs sanoo, että tuore uutinen koronarokotteesta on toivoa herättävä. Järjestelytapaa on silti mietitty tarkkaan, jotta juhlijat tietävät olevansa turvallisissa käsissä.
– Olemme ottaneet suunnitelmissa huomioon mahdollisesti vielä tarvittavat turvavälit. Jos rajoituksia on voimassa, se tarkoittaa myös sitä, että sisään otettavan yleisön määrää joudutaan rajoittamaan. Tilaa on per asiakas 1,5 neliötä. Käytettävissä on kaikkiaan 8 000 neliötä.

Lipunmyyntitilanne on varsin hyvä, sillä viime kesän peruuntuneen festivaalin liput käyvät sellaisenaan ensi vuoden tapahtumassa.
– Vain 59 henkilöä palautti ostamansa lipun, Köngäs mainitsee.
Mies uskoo, että tapahtuma tullaan myymään loppuun. Lippuja on myyty kaikkiaan jo 3900 kappaletta. Myymättä on vain 1400 kahden päivän lippua. Myydyt liput ovat lähes pelkästään kahden päivän lippuja.
–Uskon, että kaiken tapahtuneen jälkeen ihmiset kaipaavat viihdettä ja lähtevät liikkeelle, Köngäs arvioi.

Könkään mukaan ensi kesän Satama Open Air tulee olemaan kävijöille Suomen halvin festivaali suhteessa sen kokoluokkaan. Kahden päivän lippuja myydään tällä hetkellä 74 euron hintaan.
– Per esiintyjä hinta on vain hieman yli kolme euroa, Köngäs alleviivaa.

Kuvat festivaalilta ja Satama Open Airin mediatiedotteet saatavilla kotisivuiltamme:
www.satamaopenair.fi/info/media