Viikinkiviikonloppu Kemissä 23.-25.7.2021

Valtaavatko Viikingit Kemin? Vievätkö kruunukalleudet, jalokivet ja sarjakuvaharvinaisuudet?

Heinäkuun 23.–25.7 viikonloppuna VIIKINGIT valtaavat Laitakarin sahasaaren! LapinMeren Melontakeskus ja Meri-Lapin Matkailuoppaat ry suunnittelevat koko perheen VIIKINKI-viikonlopputapahtumaa Kemin edustalla olevalle historialliselle Laitakarin sahasaarelle.

Tapahtuma alkaa jo perjantaina 23.7. Kemin sisäsatamassa mielenkiintoisella ohjelmalla ja viikinkien esittäytymällä, vai mitä lie on luvassa.

Lauantaina 24.7. alkaa kuljetukset Laitakarin sahasaarella, jonne viikinkgit järjestävät viikinkiteemaisen tapahtumaviikonloppun, Mukaan alueen yrityksiä ja yhdistyksiä yhdessä toteuttamaan VIIKINKI tapahtumaa.

Tapahtuma rakentuu Laitakarin sahasaaren historian, kulttuurin ja paikallistuntemuksen ympärille ”Viikinkitwistillä”. Viikonlopun ajan saarella on lapsille Viikinki seikkailullinen rastirata, joka huipentuu Viikinki Kuninkaan ja Kuningattaren tapaamiseen. Aikuisillekin luvassa näkemistä ja kokemista sekä Viikinkien perinteiseen tyyliin valmistettua ruokaa. Ruokaa, simaa ja viikinkilimppua myynnissä viikinkien omassa laavuravintolassa.

Pientä myyntitoimintaa saarella toteuttavat paikalliset käsityöläiset, joita mukaan toivotaan mahdollisimman monta. Viikinkiviikonlopun päätapahtumat sijoittuvat lauantaille, jolloin Viikinki-kylässä järjestetään toimintaa sekä päivällä että illalla. Lasten seikkailurata, pieniä työpajoja, Thorin vasaran heittoa ym. on luvassa päivällä ja illalla hauskat Viikinkifestit, joissa ohjelmaa loitsujen, musiikin ja kisailujen merkeissä.

Kemin Latu ry järjestää saarella Nuku YÖ ulkona tapahtuman lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi. Tuolloin kaikilla halukkailla on mahdollisuus majoittua ”Viikinkien” saarelle omissa majoitteissaan. Sunnuntaina ohjelmat jatkuvat seikkailujen ja työpajojen merkeissä.

Saarelle kuljetaan Leila-laivalla, jonka risteilymaksu on ainut pääsymaksu tapahtumaan. Mahdollisuuksien mukaan saarelle pääsee myös Perämeren Jähti-laivalla tai omilla veneillä.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tapahtuman järjestelyihin, joko osallistumalla itse esim. käsityöläisenä tai ryhmänä järjestämällä tapahtumassa Viikinkiteemaisia esityksiä tai työpajoja ota yhteyttä tapahtumajärjestäjiin, Päivi Koskela 050 326 6226, paivi.koskela@gmail.com tai Kyösti Karjalainen 044 440 1201, kyosti.karjalainen@merilapinmatkailuoppaat.fi

Kuljetusten aikataulu ja ohjelma-aikataulu täältä

Aikatauluihin muutokset mahdollisia.

Lisätietoja tapahtumaan päivitetään myös Lapinmeren Melontakeskuksen sivustolle

Viikinkikuvat; kuvaaja-Hellclown-photo/Hanna