Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

PERUTTU! KOLMEN VALTAKUNNAN RAJAPYYKKI JA SÄRESTÖN HELMET RETKI 31.7. – 2.8.2020

3 kesäkuun, 2020 @ 08:00 - 30 kesäkuun, 2020 @ 17:00 UTC+2

RETKI PERUTTU VÄHÄISEN KYSYNNÄN TAKIA! 

MAHDOLLISESTI JÄRJESTETÄÄN TILANTEIDEN MUUTTUESSA!


Matkanjohtajaopiskelijat järjestävät yhteistyössä Meri-Lapin Matkailuoppaat ry:n kanssa mielenkiintoisen opastetun retken kolmen valtakunnan rajapyykille ja Särestöniemen museolle Reidar Särestöniemen teoksiin tutustumaan.

Tarinallinen retki kolmen valtakunnan rajapyykille, jossa nautimme alkavan syksyn ruskan loistosta Lapin koskemattomia maisemia ihaillen.

Retkemme alkaa Kemin kaupungista, josta Meri-Lapin kulttuurimaisemista nauttien matkaamme Suomen ja Ruotsin välisen rajajoen tuntumassa Aavasakan laelle Keisarinmajalle. Jatkamme matkaa Kolarin ja Muonion kunnan kautta rajajokia myötäilen aina Kilpisjärvelle saakka.

Toisena retkipäivänä risteilemme Kilpisjärven aalloilla Malla -laivalla ja teemme kävelyretken kolmen valtakunnan rajapyykille. Alkavan ruskan väriloistoisessa maisemassa kuulemme historiallista tarinaa rajapyykin synnystä. Retken jälkeen ajamme Karesuvannon kautta kohti Leviä, jossa majoitumme ja tutustumme paikallisuuteen.

Viimeisenä retkipäivänä vierailemme Reidar Särestöniemen -museossa, jossa opastettu kierros ja keittolounas. Museovierailun jälkeen jatkamme Rovaniemelle ja palaamme Kemin kaupunkiin.

Matkan aikana kuulemme Suomen Lapin historiaa ja ajankohtaisia mielenkiintoisia tarinoita paikkakunnista reitin varrelta.

Matkaohjelma

 1. Retkipäivä 31.7.

Lähtö Kemin Linja-autoasemalta, Asemakatu 13, klo 9:00. Ajetaan Tornion kaupungin ja Tornijokilaakson kautta Ylitornion Aavasaksan laelle. Kuulemme tarinaa Keisarinmajasta ja nautimme kahvit. Jatkamme matkaa kohti Kolarin kuntaa, jossa pysähdymme lounaalle. Lounaan jälkeen matkaamme Muonion kuntaan ja pysähdymme ainutlaatuisesta palvelustaan kuuluisaan Sannan putiikkiin. Tauon jälkeen matka jatkuu Kilpisjärvelle Lapland Hotel Kilpis. Majoittumisen jälkeen rentoudutaan ja nautitaan yhteinen illallinen hotellin ravintolassa noin klo 20.00 alkaen.

 1. Retkipäivä 1.8.

Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaan matkassa päiväretkelle Kolmen valtakunnan rajalle. Kilpisjärven rannalta nousemme Malla -laivan kyytiin kohti Koltaluoktaa. Kävelemme noin 3 km matkan valtakunnan rajapyykille, jonka venäläiset ja norjalaiset rakensivat vuonna 1897. Ruotsalaiset eivät tuolloin olleet mukana. Rajapyykin voi kiertää, jos mukana ei ole tullattavia tavaroita, sillä kaikki kolme rajaa ovat Schengen-alueen sisärajoja. Retkellä kuulemme tarinaa rajapyykin historiasta ja ihailemme Lapin puhdasta luontoa. Paluumatka Malla -laivan kyydillä retkeilykeskuksen rantaan. Retken kesto noin 4 h. Kannattaa varata mukaan kunnon jalkineet ja sään mukainen varustus.

Iltapäivällä matkaamme kohti Leviä pysähtyen matkan varrella Karesuvannossa. Karesuvanto on Enontekiöllä Suomen puolella Muoniojoen varrella sijaitseva kylä. Toisella puolella jokea, Ruotsin puolella sijaitsee Karesuandon kylä. Yhteensä kylissä asuu noin 470 henkilöä, joista Suomen puolella noin 140 henkilöä. Rakkaalla kylällä – varsinkin kun se sijaitsee kolmella kielialueella – on monta nimeä. Ruotsin pohjoisimmasta kunnasta käytetään nimeä Kaaresuanto, ruots. Karesuando. Kironkylästä on yhteys Suomen puolelle Karesuvannon kylään. Kuitenkin Suomen puoleista asutuskeskusta kutsutaan nimellä Karesuvanto. Mainintaa on myös Kaaresuanto ja Karesuando.

Majoitumme Leville ja nautimme yhteisen illallisen hotellin ravintolassa

  1. Retkipäivä 3.8.

Aamiaisen jälkeen matkaamme Särestöniemen-museolle, jossa opastetulla kierroksella kuulemme tarinaa Reidar Särestöniemen elämän vaiheista ja tutustumme hänen teoksiinsa. Kierroksen jälkeen nautimme museon keittolounaan, jonka jälkeen jatkamme matkaa. Pysähdymme Rovaniemellä kahvilla ja kuulemme paikallisasiantuntijan tarinaa Rovaniemestä. Matka jatkuu kohti Kemiä ja kuulemme oppaan tarinoita matkan varrella olevista paikkakunnista. 

Matkan hinta                                     390,00 €

hintaan sisältyy

 • Bussikuljetus
 • Majoitus 2 yötä 2 hh huoneissa aamiaisella
 • Tarjoilut Aavasaksan majalla, lounas Kolarissa, 2 x illallinen
 • keittolounas Särestöniemi-museolla
 • Retkieväät rajapyykille
 • Ohjelman mukaiset pääsymaksut ja opastukset
 • 1 hh majoitus lisähinnasta 90,00 €

Huom!

Mahdollisen Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi, suositellaan jäävän retkeltä pois, mikäli kokee oireilevansa tai epäilee saaneensa tartunnan!

Matkan aikana suositellaan huolehdittavan hygieniasta, käsienpesu huolellisesti ja käsidesin käyttö tarvittaessa. Yskänpuuskat ja aivastukset suojataan kertakäyttöliinalla tai käsivarteen. Halutessaan voi käyttää hengityssuojaimia ja kertakäyttöhanskoja. Katso täältä ohjeistus!

Kolmen valtakunnan rajapyykille kävelyyn on hyvä olla kunnon ulkoilu-/vaellusvaatetus ja jalkineet. Rajapyykkiä kiertäessä ei saa olla tullattavaa mukana.

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvitsemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan ja tapaturmien osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Savonia-ammattikorkeakoulun erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa, joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset.

Poikkeustilan takia saattaa mahdollisesti aiheutua muutoksia retken sisältöön ja kestoon.

Matkaehdot ja ilmoittautuminen

Sitova ilmoittautuminen 30.6.2020 mennessä

Matkan maksu- ja peruutusehdot

Maksu on maksettava viimeistään 30.6. mennessä

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 30.6. mennessä. Ei maksua tarvitse suorittaa
 • – 17.7. pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • – 29.7. pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 30.7. ja sen jälkeen peruutus, pidätetään koko matkan hinta

Paikkoja matkalle on myynnissä rajoitettu määrä. Matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus on saatavissa verkkosivuillamme. Pidätämme oikeudet retken sisällön muutoksiin.

Tarvittaessa annamme mielellään lisätietoja

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Savonia-ammattikorkeakoulu lisä- ja erityisehtoja.
Tämän matkan hinta perustuu euroon.
Ryhmän minimikoko 25.

Varaukset ja ilmoittautumiset                                         ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Lisätietoja
Kyösti Karjalainen
Meri-Lapin Matkailuoppaat ry
044 440 1201
info@merilapinmatkailuoppaat.fi
www.merilapinmatkailuoppaat.fi

Tiedot

Alkaa:
3 kesäkuun, 2020 @ 08:00 UTC+2
Loppuu:
30 kesäkuun, 2020 @ 17:00 UTC+2